Jag vill bara önska eder alla...

... En riktigt GOD JUL!!!

Hoppas ni får en underbar dag :)

Erm..

Jag är jättetrött och har inte ens inhandlat alla mina julklappar ännu.

Det är lite skrämmande.

Och denna blogg försvinner strax efter nyår. Orka berätta för folk om mitt liv. Det kan jag lika gärna göra irl ;)

Tandläkarbesök och Nyårslöften

Ett tandläkarbesök kl 08.00 imorse, stillade min oro över att mitt förstå hål hade skapats det senaste håret. Nej, jag var således hålfri även denna gång. Däremot skrapade tandhygienisten bort lite tandsten och körde upp stora kameraplattor i munnen på mig. Jag förstår inte varför varje tandläkare jag besöker envisas med att få mig att blöda... vampyrer är de allihop, allihopa...

________________________________________________________________________________

Nu är det snart julafton, och jag har ännu inte inhandlat mina julklappar. Tänkte springa inom Hässleholm Centrum (ha, så skrattretande) imorgon, och få tag i så många som möjligt. Har även frågat efter sällskap, men folk vill inte. Jag är så sjukt trött på att fråga hela tiden, att jag funderar på att bara lägga av. Tänk en värld utan frågor, så underbart.

Annars ska jag ändå till Väla med Sara på lördag - det lär bli kul!

__________________________________________________________________________________

För övrigt så är det ju även snart nyår. Igen! Det känns inte alls längesedan jag och Marie hälsade det nya året välkommen på Londons största Nyårsfest. Härliga tider, Engelska tider. Verkligen. I år blir det lite annorlunda, men ändå detsamma.Typ.

Har även börjat fila på mina nyårslöften lite grann. Det är ett antal punkter som ska med, och jag funderar även på att lägga upp dem här sedan. Så att jag får ännu mer motivation till att fullfölja dem, eftersom det kommer bli såå pinsamt om alla får reda på att jag inte gjort det. Liten kupp mot mig själv. Får se om det lyckas.

_____________________________________________________________________________

Nu ska jag snart iväg och jobba (jag hade hellre hoppat från mitt radhustak).

Och jag hoppas på studentkorridor i Lund till våren. Vem sjutton kan vara kvar här?


Skitsnack och förberedelser

Jag håller på att förbereda inför kvällen. Städning och så. Urtrist, och jag är oerhört trött i kroppen efter sömnbrist.

Men nu har jag iallafall endast mitt rum kvar, och där ska vi ju inte vara så mycket ikväll. Tack och lov (det är kaos där)!

Förstår bara inte hur jag kunde åka till tre affärer idag, och ändå glömma vindruvorna. Pajas och passè. Jag hoppas Sandra la mitt sms på minnet (för övrigt är jag oerhört imponerad att du faktiskt fick mitt sms i tid, haha).

Men det ska bli trevligt ikväll. Och imorgon kväll också. Fast inte på dagen.

Då jobbar jag nämligen.

Lussevakan var förresten hur trevlig som helst! Jag berättar mer... sen. Efter att jag städat klar, duschat, brynt laxen, hackat nötterna, skurit upp grönsakerna och lockat håret.

Mhmmm.

Correction

Emma var så rar och vänlig idag, att hon tog sig tid till att klaga på min felstavning i förgående inlägg.

"Eoförsig" ska självklart vara "I och för sig", men jag, som den stolta skåning jag är, skriver det alltid i läge med hur det låter när det uttalas.

Därför har jag döpt om ordet till "eoförsig".

Så det, Emma, är bara för dig att acceptera och gå vidare ;)

Klagomål i gryningen

Ska jag vara helt, helt ärlig, så mår jag inte riktigt bra idag. För lite sömn och gårdagen har skapat det vrak jag är just nu. Men alldeles strax ska jag iväg på studiebesök i Ystad. Det är tur att det finns vatten och smink...

Glad Lucia iallafall! Ja, jag var faktiskt uppe och såg det på televisionen imorse. Men lite av den  högtidliga charm som förr infunnit sig, saknades. Men detta går eoförsig också.

Meh. Jag vill stanna i min säng hela dagen.

Entonigt

Det regnar ute.
Usch.

Jag ska på sittning ikväll.
Jaha.

Imorgon jobbar jag.
Stön.

På söndag är det lussebak.
Skoj.

Och nu ska jag fika med Michelle.
Yay.

Bara lite innan sängen, sådär, jaha,

Jag ogillar starkt att inte veta saker. Nej, jag vill helst ha allt på papper, svart på vitt, inga tvivel och inget beslutångest. Bara tydliga vägbeskrivningar. Framåt ska det vara. Ingen annanstans.

Så varför känns det som om jag bara stöter på vägkorsningar hela tiden?

(höger... vänster... rakt fram)

Jag satt bredvid en äldre kille på tåget imorse. Denne människa tittade igenom sina anteckningar om elektricitet (antog jag att det var, det liknande hemskt mycket mina fysikövningar från förr), och då slog det mig plötsligt: det skulle aldrig falla mig i tanken att titta igenom mina stödord från förra föreläsningen, än mindre på tåget till universitetet. Så pass intresserad av det jag studerar är jag inte. Verkligen inte. Nej, jag är fortfarande i gymnasiehumör, med sista-dagen-pluggande och slöande i skolbänken.

Kanske är jag inte redo för universitetet än. Kanske hade jag behövt ett år till på landsflykt. För att kunna vara helt, helt säker.

______________________________________________________________________________

Snart åker mina föräldrar iväg på sin Berlinresa också, för att fira pappas halvsekel- födelsedag. Inte denna helgen, men nästa. Länge har jag i tankarna planerat en adventfest, men jag har tyvärr tappat lusten lite. Vi får ta och kalla det "julmys" istället (eller "hjulmys", beronde på om jag pratar med Jessica eller ej, haha). Bara de närmaste. Om de vill komma. Nåväl, Michelle kommer iallafall. Vi ska se på Stolhet & Fördom - jag kan för övrigt inte förstå att du inte sett Colin Firth där än, gumman. Underbar är han! Men sen så. Hm. Pepparkakor och Lussebullar. Julklappsutdelning och någon mysig julfilm kanske. Jag lagar middag, som folk för övrigt knappt brukar äta. "Du serverar för mycket", säger dem. Meh, inte då. Ni har för små magar.

Aa, vi kanske kan se den julfilmen med trollen och tomtarna. Den som brann upp för ett antal år sedan, och nu är värd mer än tusenlappen. Den har vi. Yepp.

Min julstämning är för övrigt icke-existerande just nu. Den kom och försvann redan i November.
Fastän jag tuggar chokladkalender.
___________________________________________________________________________

Jag avslutade förresten boken "Lord of the Flies" igår. Den av William Golding. Den är oerhört bra, fastän det är en nobelpristagare som är författare. Jag satt och bet på naglarna i slutet - håll då i tanke att jag endå redan sett filmen.

Man blir arg och frustrerad. Och förvånad. För att inte tala om chockad. Dock förstod jag inte slutet riktigt. Vaddå, hade de vuxna funnits på andra sidan ön hela tiden?

Nu har jag iallafall lånat en ny bok. Frankenstein av Shelley. Klassiker. Måste tas igenom.

Det blir antingen den eller "Socialt Arbete: En Grundbok". Hm, svårt val.
_____________________________________________________________________________-

Idag fick jag även veta att två av mina kompisar ska bli sambos. Fast inte med varandra då. Nej nej, här snackar vi kärlek, vänner. Det måste vara något i luften.

Grattis Grattis!
_______________________________________________________________________

Nu är det bäst jag somnar. Väckning om fem timmar (Gud, ge mig styrka, ge mig inspiration)

+ att detta inlägg bara liknar massa snack om ingenting. Ingenting alls.

Jag är trött nämligen.

God natt